Szócska: újabb ösztöndíj a rezidenseknek

Újra meghirdetik az eddig igénybe vehető rezidensösztöndíjakat

Újra meghirdetik az eddig igénybe vehető rezidensösztöndíjakat, és új elemként a sürgősségi orvostan szakorvosjelöltjei pályázhatnak a Gábor Aurél-ösztöndíjra - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten.

    Szócska Miklós a Heim Pál Gyermekkórházban tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Markusovszky-, a Than Károly- és a Méhes Károly-ösztöndíj mellett új elemként meghirdetik a Gábor Aurél-ösztöndíjat, amelynek a keretszáma 15 fő, ez havonta nettó 200 ezer forint juttatással jár.
    Aki jelentkezik a  sürgősségi orvostan szakorvosjelöltjeinek meghirdetett ösztöndíjra, vállalja, hogy a folyósítás időtartamának megfelelő ideig az Országos Mentőszolgálat által meghatározott helyen végez sürgősségi ellátást, és nem fogad el hálapénzt.
    Utóbbi kitétel az összes többi, most újra meghirdetett ösztöndíjra is vonatkozik - mondta el az államtitkár.
    Szócska Miklós ismertetése szerint újra kiírják a Markusovszky-ösztöndíjat a szakorvosjelöltek részére. Erre 550 jelentkezőt várnak, és a rezidensi díjazáson felül havi nettó 100 ezer forint juttatással jár. Szintén feltétel, hogy nem fogad el a szakorvosjelölt hálapénzt és köteles egy ideig a közfinanszírozott ellátásban munkát vállalni.
    A szakgyógyszerészjelöltek a Than Károly-ösztöndíjra jelentkezhetnek, erre a formára húszan jelentkezhet, és szintén vállalni kell a közfinanszírozott ellátásban való munkavállalást és azt, hogy nem fogad el a rezidens paraszolvenciát. Ezen ösztöndíj havi nettó 100 ezer forinttal jár.
    A Méhes Károly-ösztöndíjat a csecsemő- és gyermekgyógyász területet választó rezidenseknek hirdetik meg, az ösztöndíj létszámkerete 15 fő, és havi nettó 200 ezer forint a díjazás. A jelölteknek vállalniuk kell, hogy betöltetlen házi gyermekorvosi körzetben végzik tevékenységüket, illetve azt, hogy átirányíthatók egyéb háziorvosi körzetekbe.
    A meghirdetett ösztöndíjakra összesen 756 millió forint áll rendelkezésre, és azokra már most lehet pályázni az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalnál. A jelentkezési határidő 2014. január 3-a.
    Szócska Miklós beszámolt arról, hogy a korábban már meghirdetett és jelenleg is "futó" ösztöndíjaknak köszönhetően egyértelműen csökkent azon szakorvosjelöltek száma, akik külföldre mennének.
    Eddig 1107-en jelentkeztek összesen a különféle ösztöndíjakra; 1075 szakorvos- és 32 szakgyógyszerészjelölt - tette hozzá az államtitkár.
    Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója elmondta, az intézményben 16 ösztöndíjas dolgozik, és a kórház - az egyetemmel karöltve - folyamatosan képez szakorvosokat.
(Forrás-MTI)

 

Keresőszavak: rezidens, szakorvos, szakorvosjelölt, ösztöndíj

2013. november 28.

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Szívesen vállalna munkát
  az Európai Unió tagországaiban?

Nem tudja, miképp tehetné, hogyan induljon neki,
mik várnak Önre s mit kell tennie? Mi segítünk!

Portálunkon minden információt megtalál ahhoz, hogy
sikeresen elhelyezkedhessen az Ön által leginkább
preferált uniós ország bármely intézményében.

Elnöki főhajtás a debreceni orvosok teljesítménye előtt :: Áder János gratulált tovább

Hatékony gyógyszerkombinációval a HIV-beteg nem fertőzi tovább környezetét :: Egy HIV fertőzött élete 30-40 évvel is meghosszabbítható tovább

MOK: az egészségügy még mindig nem stratégiai ágazat :: "A kormányzat maradékelven kezeli az egészségügyet" tovább

Regisztráció
   az orvosi állások adatbázisába

Regisztrálni szeretném magamat
Meghirdetett állásra jelentkezem, értesülök hírlevélben a legfrissebb állás ajánlatokról.

Bejelentkezem

E-mail cím:
Jelszó: